Vyhľadávanie

A že vraj RTVS neinšpiruje!?

20.05.2018 06:54

(12. október 2016)

   Dnes som sa zo slovenského rozhlasu dozvedela, že neviem akí vedci z neviem akej univerzity zistili, že človek má piť vtedy, keď je smädný. Žiaden presne naplánovaný pitný režim. Lebo sme si vraj  iste všimli, že ak sme smädní, tekutina sa len tak kĺže v našom hltane. Keď nie sme smädní, hltan, keby mal tú moc, nepustí ju ďalej, aby nezlikvidoval telo, ktoré ho živí.

   Prečo sa tak nespráva aj náš mozog? A možno je to naozaj pravda, že duša môže existovať aj mimo tela, preto je jej to jedno. A mozog bez rozumu je len bezduchý orgán podobne ako hltan. Napríklad taký žalúdok alebo črevo,  tie sa vedia aspoň niekedy vzoprieť.

   Sú to podľa vás bezduché myšlienky? Niekedy je dobre pokecať si len tak o ničom, ale prečo tie nezmysly znejú každé ráno z verejnoprávneho slovenského rozhlasu? Najbližšie sa možno dozviem, že človek má jesť vtedy, keď je hladný a na záchod má ísť vtedy, keď…

   Keď som si ešte raz prečítala svoj text, prišla som na to, že sa o tom dá napísať celý príbeh. Ak si za každým orgánom niekoho predstavíme, bude to ešte zábavnejšie.

   Za socializmu sa rozprával vtip o tom, že ústredný výbor komunistickej strany bol náš otec, lebo všetko riadil, rozkazoval, usmerňoval, ba aj trestal. Vláda bola mama, lebo tá musela všetko urobiť, aby napríklad taká rodina mohla fungovať. ROH – odbory boli babka. Do všetkého hovorila, ale nikto ju nebral vážne.

   Vtip má veľa verzií a sú do neho zapletené aj ďalšie postavy a postavičky, ba aj niektoré domáce zvieratká. Viem, že aj národné zhromaždenie – parlament  malo v tomto vtipe svoju rolu, ale už si nespomínam akú.

   Pôvodne som plánovala dať titulok: Kto je na súčasnej politickej scéne babka. Možno keby ste si prečítali pôvodne plánovaný titulok, napadlo by vám, že som zabudla dať dĺžeň. Odpoveď na otázku kto je na súčasnej politickej scéne bábka, tiež nie je na zahodenie.

   A že vraj RTVS neinšpiruje?!

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.