Vyhľadávanie

Ako jednoducho zavárať 2.

11.07.2017 10:02

AKO JEDNODUCHO ZAVÁRAŤ CVIKLU

Tento recept si odo mňa vypýtalo viacero ľudí, lebo ochutnali moju zavarenú cviklu a neodolali. Vyskúšajte, je to jednoduché, lebo sa dochucovaním cvikly riadite vlastnou chuťou. 

 

  • Cviklu uvarím.
  • Očistím ju od vrchnej šupky.
  • Nastrúham ju tak, ako jablká do koláča. Niektorí členovia v našej rodine majú radi aj drobnejšie postrúhanie.
  • Ochutím kryštálovým cukrom, octom a soľou. Na 1 kg cvikly stačí jedna  polievková lyžica cukru, 0,5 dcl octu a pol kávovej lyžičky soli.
  • Zmes dobre premiešam a dochutím cukrom a octom. Niekto rád pridá viac cukru a octu a chuť je výraznejšia, ale netreba to preháňať.
  • Cviklu aj so šťavou, ktorá sa vytvorila, rozdelím do zaváracích skiel a na vrch dám 1 kávovú lyžičku cukru a 1 kávovú lyžičku octu. Nezáleží na tom, aké veľké je sklo. Robím to preto, aby si cvikla zachovala svoju peknú cviklovú farbu aj na povrchu.
  • Uzavriem viečkom a sterilizujem rovnakým spôsobom ako ovocie (Ako jednoducho zavárať 1.)

 

U nás doma jeme cviklu počas celého roka, nielen na Veľkú noc.

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.