Vyhľadávanie

Andrej Kiska First

05.10.2018 10:47

   Vo Valnom zhromaždení OSN už zaznelo a udialo sa všeličo. V ostatnom čase v mnohých ušiach rezonujú slová slovenského prezidenta Andreja Kisku, ktoré adresoval americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

   Prečo mu prekáža, že pre amerického prezidenta Donalda Trumpa je Amerika nadovšetko – America First? Jednoducho ju miluje a chráni ju po každej stránke. Krivé slovo o nej nepovie. A keď treba, aj zatĺka, len aby jej neublížil, aby ju svetu ukázal v najlepšom možnom svetle.

   Prečo to zožiera nášho prezidenta Andreja Kisku až tak, že to musel povedať na pôde OSN celému svetu? Už nemá rád Ameriku, už ju prestal bezhranične milovať? Čo to spôsobilo? Nevidím v tom nič neprirodzené, že niekto má rád svoju krajinu a je pre neho nadovšetko – na prvom mieste.

   Prečo to povedal?  Prečo na Amerike začal hľadať chyby? Čo nám tým chce naznačiť? Kam chce usmerniť naše myšlienky?

   Vyjadrím sa ináč. Aj ja nadovšetko milujem svoje rodné Slovensko. Prečo taký samozrejmý postoj treba chápať konfrontačne a globálne? Nech si Donald Trump myslí a cíti to, čo mu srdce káže. Svet si aj tak bude myslieť svoje. Amerika a jej prezident majú svojich priateľov a nepriateľov tak, ako každý.

   Predpokladala som, že pre Andreja Kisku je Slovensko nadovšetko a bude ho brániť zubami-nechtami, ale on sa pozerá na svet po svojom, ako bežný smrteľník. Ako ináč si mám vysvetliť, že Slovensko nazval mafiánskym štátom? Každý si vydedukuje, že Andrej Kiska je hlavou mafiánskeho štátu.

   Ktosi múdry povedal, že nech človek hovorí čokoľvek, hovorí o sebe. Aj moje blogy hovoria predovšetkým o mne, aj keď píšem o iných.

 

Poznámka:

   Tento krátky veľavravný text ma zaujal. Akosi si neviem zosúladiť mafiánsky štát s úspešnou krajinou, v ktorej pán prezident Kiska nechce národný egoizmus.

    „Aj tento rok to bol prejav, ktorý si vyžaduje veľmi hlbokú analýzu, pretože zaznelo veľa posolstiev. V jednom, s ktorým nemôžem súhlasiť s prezidentom Trumpom, je taký ten národný egoizmus – America First. My, Slovensko, ako veľmi úspešná krajina, vidíme, že sme veľmi úspešní vďaka tomu, že sme súčasťou EÚ. Jednotný trh nám vytvára obrovské možnosti rastu, a tomu vďačíme za veľa, a preto hovoriť dnes o národnom egoizme ja osobne nepokladám za správne,“ zhodnotil Kiska.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/485591-kiska-nesuhlasi-s-trumpovou-myslienkou-america-first/

 

Náš pán prezident to myslel vážne, ale sú aj takí, ktorí to zobrali s humorom:

https://www.mediaguru.cz/clanky/2017/02/america-first-nase-zeme-padesata-prvni/

 

2. október 2018

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.