Vyhľadávanie

Čiu pieseň spievajú moderátori SR?

15.05.2018 10:24

(21. marec 2017)

   Tlupa novinárov, ktorá mu počas volebnej kampane robí zo života peklo, zrazu zmení názor? Nezmení, iba volí inú taktiku boja. Použije osvedčené. Fotografi radi manipulujú objekty svojho záujmu.

   Na vysvetlenie: Na svadbách dav hostí trepe lyžicami do tanierov a vykrikuje: „Pobozkať, pobozkať, pobozkať nevestu,…“ Potom ten istý dav, keď sa robí spoločná fotografia, sa nechá ovládať fotografom, lebo každý sa chce vpratať do záberu a vyzerať pekne.

   Reč je o prezidentovi Donaldovi Trumpovi. Pózuje, ako uzná za vhodné a nenechá sa vmanipulovať do póz, ktoré mu nalinkujú fotoreportéri. Ukázal im, kto bol v danej situácii pánom. Fotoreportéri mali dokumentovať, čo sa dialo, ale nie provokovať a ovplyvňovať dianie, ako sa im hodí.

   Podľa môjho názoru, víťazom tejto konfrontácie prezidenta s novinármi, bol prezident a novinári odišli s dlhým nosom. A že o tom budú písať zo svojho uhla pohľadu a ovplyvňovať verejnú mienku? Urobia z neho hlupáka, čo nezvláda etiketu a na fotografiách bude vyzerať nejako podivne? Je to ich remeslo. Viete ako sa hovorí: „Koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj.“

   Pani Angela Merkelová iste pochopila, a ak aj nie, verím, že jej to pán prezident vysvetlil.

   Toto nepokladám za prehrešok voči etikete. Za prehrešok voči etikete som pokladala konanie iného amerického prezidenta, ktorý svojmu hostiteľovi podal ruku v rukavici.

   Žeby to bol tiež zámer?

 

POZNÁMKA:

   Ráno som si zapla Slovenský rozhlas a práve túto epizódku, o ktorej píšem, si zvolili moderátori, aby sa odrazili a mohli hovoriť o tom, ako na našich školách vychovávame deti k slušnému správaniu. No nie je to skvelý príklad manipulácie – usmernenia verejnej mienky o prezidentovi Trumpovi? A čiu pieseň spievajú moderátori Slovenského rozhlasu?

 V titulku som zámerne urobila chybu – SRo. Jedno malé koliesko, stačí taký malý detail, aby sa myšlienky uberali iným smerom.

 

21. marec 2017

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.