Vyhľadávanie

Čo sa mi na Róbertovi Ficovi a jeho strane nepáči

21.01.2019 17:29

Nebude to len o Róbertovi, ale aj o Rišovi, Igorovi, Lojzovi, Mariánovi, Andrejovi, Bélovi, Borisovi, ba aj o komunistoch. O všetkých stručne a o Róbertovi trochu viac.

Ulica mu ukázala smer, ktorým sa má uberať, ale cesty sú nielen kľukaté, ale aj všelijako poprepájané, človek môže zablúdiť, ale tiež sa vrátiť na miesto, odkiaľ vyštartoval. Jednoducho skúsený človek, a ešte k tomu všetkému sa vyzná v paragrafoch. S ním by sa človek nemal stratiť.

Čo sa mi ale nepáči, všetkých nás zaškatuľkoval: táto skupinka bude cestovať zadarmo, táto bude mať obedy zadarmo, iná dostane príspevok na rekreáciu, vy na zateplenie, na toto pôjde taká daň a na toto zasa onaká. Jednoducho - sociálne cítenie s tými najslabšími, až kým si nebudeme všetci rovní.

Keď si človek na všetko pospomína, je toho veľa, čo pre nás urobil, ale bežný smrteľník má v tom chaos. Musí si naštudovať na čo má a na čo nemá nárok. Mnoho výhod mu uniká, lebo o nich nevie a kým sa k ním dostane, už platia iné. Agenda okolo toho si isto vyžiada nových úradníkov, alebo aspoň rôznych poradcov, ktorí pomôžu vypísať žiadosť, skontrolovať, či sa na niečo nezabudlo, veď treba ľudí zamestnať, znížiť nezamestnanosť.

Jednoduché a jasne formulované pravidlá, ktoré človek potrebuje pre svoje bežné fungovanie, ktorým by priemerne inteligentný a priemerne vzdelaný človek rozumel. Chcem tak veľa?

Rozmýšľala som, kto je od neho lepší.

Lojza, ba ani Mariána voliť nebudem, sú to kresťanské strany a ja neviem, či ich namiesto anjelikov neovládnu čertíci a my nepôjdeme do neba, ale do pekla.

Igor vidí okolo seba obludy. Neviem, neviem, ako sa to u neho vyvinie ďalej. Osočovanie nepohodlných je u neho na dennom poriadku. Stačí mu mikrofón a ústretový moderátor, a možno aj senzácie chtivé publikum a už je vo svojom živle.

V Rišovej diplomovke sa vraj nachádzali vulgarizmy a bojím sa, že sa nejakým spôsobom dostanú aj do jeho volebného programu. Možno budú pekne zabalené v servítke, ale človek sa musí mať na pozore. Tiež rád osočuje, rád sa prezlieka do kostýmov a keď treba, aj balónik podrží. Jedna noha v únii, druhá doma, čo z takého, čo sedí na dvoch stoličkách?

Andrej má rád Rusko, myslí národne a to sa dnes nenosí. Čo oceňujem, že s neprispôsobivými poslancami urobil v parlamente poriadok. Nápad dostávať plat za trinásť, ba aj za štrnásť mesiacov, aj keď rok má len dvanásť, vraj má svoju logiku a výhody pre pracujúcich, ba aj pre ich zamestnávateľov. Mojej logike sa to vymyká.

Béla národnosti spája a nemá problém spojiť sa aj s inými národmi. A čo ak to preženie? Ak sa stane prezidentom, jeho strana osirie a siroty to majú v živote ťažké.

V Borisovej rodine sa tiež občas niečo zomelie, ale vždy sa to nejako utrasie. A čo keď sa ich „príbuzný“ stane prezidentom? Rodina sa stiahne do úzadia, aby ho v jeho rozhodnutiach neovplyvňovala, neuzurpovala si čo-to z jeho moci?

Ja viem, strán je ako maku, nedá sa napísať o každej z nich. Ešte o jednej však napíšem. Mnohí sa pýtajú, prečo ľudia, ktorým sa cnie za socializmom, nevolia komunistov. Nuž preto, lebo dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. Ľudia sa menia, aj komunisti sa zmenili. A načo voliť komunistov v komunistickej strane, keď sa nachádzajú v každej strane. Myslíte si, že sa vyparili? V každej rodine bol nejaký komunista, zväzák alebo pionier. Do basy by sa všetci nezmestili a tak je z jedného prezident a z iného minister, z ďalšieho poslanec, novinár, podnikateľ, robotník, … Rovnakou mierou sú rozdelení po celej republike, možno v Bratislave je ich trochu viac, lebo v Bratislave je všetkého viac. Róbert Fico na to prišiel a tak by sa rád presťahoval tam, kde nič nie je. Tam mu dajú pokoj.

 

21. január 2019

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.