Vyhľadávanie

Čo si myslí o SaS laik

19.05.2018 08:28

(4. október 2017)

   Odborníci sa zvyčajne zhodnú, ak sa problému venujú s patričnou vážnosťou, preto práve tých požiadal Richard Sulík, aby sa vyjadrili k jeho strane Sloboda a Solidarita. U neodborníka – laika, fušera do politiky, je to trochu iné. Koľko laikov, toľko názorov. Tu je ten môj:

   Keď sa pozriete na Smer – SD, všetci sa tam podobajú ako vajce vajcu. V SaS je to iné. Tam je každý iný – všetci sú takí zaujímaví a svojrázni politici. Keď sa ale na nich pozeráte príliš dlho, sú si tiež v niečom podobní, ale tieto vajcia sú od inej sliepky.

   Vybrala som malú vzorku, hoci, … všetci sú zaujímaví. Čo SaS-kár, to odborník na určitú oblasť. Samozrejme, že vedia zaujať svoj postoj k rôznym problémom, veď sú politici! Pán Sulík si vie vybrať s kým áno a s kým nie. Niekedy ma prekvapí, v akej spoločností sa ocitne, čo už, nechajme to tak.

   Prvý sa mi vybavil Ľubomír Galko, ktorý si vždy nájde nejakého kamaráta, kamarátku, zvolajú tlačovku a vtedy sa mi v podvedomí malé písmenko „a“ v názve ich strany zmení na „i“ – SiS. Vie o všetkých neplechách, ktoré sa dejú na Slovensku.

   Ondrej Dostal si dal zapísať rómsku národnosť. Symbolicky cíti, že je Róm. Chce sa im venovať počas svojej politickej kariéry. Či zostane Rómom aj neskôr, až skončí jeho politická kariéra, to som sa nikde nedočítala.

   Martin Poliačik bojoval za demokraciu už ako dieťa, keď počas spartakiády vyplazoval jazyk na kameramana. Keby sa neudial november 1989, mal by dnes problémy, povedal v jednej diskusnej relácii.

   Taký Martin Klus bol kandidátom na župana, ale už nie je. A viete prečo? Chce byť zodpovedný, lebo nie je dôležité, či by voľby vyhral, ale dôležité je, aby voľby nevyhral Marian Kotleba. Aj takto elegantne sa dá zdôvodniť neúspech v predvolebnej kampani.

   V SaS je veľa zaujímavých ľudí. Táto vzorka nateraz stačí, lebo nemožno obísť Richarda Sulíka. Niekoľko citátov, na ktoré som si spomenula a podarilo sa mi ich nájsť:

  • „Mali by odísť z verejného života, Dzurinda a pán Mikloš hneď za ním,“ spomínate si? Povedal to v jednej diskusnej relácii, asi mu vtedy pošepla Gorila.
  • „Poslanec Hrušovský je najfalošnejší politik. Nikoho také falošného som v politike ešte nevidel. Slovo dohoda mu nič nehovorí, robí intrigy a pritom sa tvári milo, je ako sladký jed.“ povedal na adresu politika z KDH.
  • Do tretice radí Andrejovi Kiskovi, aby bol chlap. A ak nebude? Potom dopadne ako páni Dzurinda, Mikloš  a Hrušovský. Verím, že Richard Sulík vie, o čom hovorí.

   Vŕta vám v hlave, prečo je ešte stále Róbert Fico predsedom vlády? Lebo nie je dôležité, kto vyhrá najbližšie voľby, ale dôležité je, aby ich nevyhral  Róbert Fico, povedal by Martin Klus. Mne vŕta v hlave, kto bude predsedom, ak nevyhrá SMER-SD.

 

ZDROJE:

https://hedviga49.blog.pravda.sk/2016/11/20/pan-poliacik-asi-vie-rozlisit-strasiaka-od-strasidla/

https://www.tvnoviny.sk/domace/1824294_ondrej-dostal-si-zapisal-romsku-narodnost-citim-sa-symbolicky-za-roma

https://www.webnoviny.sk/dzurinda-by-mal-odist-z-politiky-tvrdi-richard-sulik/

https://www.pluska.sk/spravy/z-domova/sulik-pustil-do-hrusovskeho-si-ako-sladky-jed.html

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.