Vyhľadávanie

Deväťdesiaty kilometer prezidenta Kisku

24.04.2019 16:17

K napísaniu tohto blogu ma inšpirovali slová Andreja Kisku o tom, že sa Smer pripravuje na koalíciu s fašistami – parlamentnou stranou ĽS NS. Žeby pán Kiska už vedel, ako rozhodne Najvyšší súd o pôsobení tejto strany?

Africké príslovie hovorí: „Kto kriví charakter inému, kriví ho i sebe.“ Človek zanecháva stopu v dejinách aj slovami, ktoré vyslovil. Pán Kiska vyslovil mnoho slov, mnoho myšlienok, ktoré ľudia nielen registrujú, ale aj vyhodnocujú. Je človekom na dôležitom poste, preto sa niet čomu čudovať.

Skutky sú hmatateľnejšie. Spôsob podnikania pána Kisku, prezidentská kampaň pána Kisku, lety a výlety pána Kisku, … Je toho veľa, ale s tým si musí poradiť sám. Musí domaľovať svoj obraz prezidenta. Ešte ho nedokončil a už začal maľovať obraz premiéra? Je netrpezlivý, čo vzbudzuje podozrenie. Akosi zabúda na starú čínsku múdrosť, že „polovica stokilometrového pochodu je na deväťdesiatom kilometri“.

Luciano De Crescenzo (1928) – taliansky spisovateľ  si myslí, že „Všetci sme anjeli s jedným krídlom. Ak chceme lietať, musíme sa objať.“ Pán Kiska už vie, koho musí objať, aby mohli spolu lietať. Len neviem, či aj pani prezidentka túži po lietaní.

Ešte jedna myšlienka na záver. Zrodila sa v hlave francúzskeho matematika, fyzika, vynálezcu, spisovateľa a kresťanského filozofa. Volal sa Blaise Pascal (1623 – 1662): „Človek nie je ani anjel, ani hlúpe zviera. Nešťastím je, že sa ním stáva vo chvíli, keď začne zo seba robiť anjela.“

Zdroj: https://citaty-slavnych.sk/citaty-o-anjeloch/

 

16 apríl 2019

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.