Fašírky z čerstvých húb
19.07.2017 17:03Moje recepty sú veľmi jednoduché. Toto jedlo som robila prvýkrát. Vydarilo sa a bola by som rada, keby ste ho vyskúšali. Fašírky boli šťavnaté a kúsky húb vo fašírke chutili trochu ináč ako v polievke.
Potrebujeme:
- 300 g húb – dala som kozáčiky (po šarišsky: kozariky)
- 3 vajíčka
- 3 kopcovité polievkové lyžice hrubo postrúhanej strúhanky
- jemnejšia strúhanka na obaľovanie fašírok
- 1 stredne veľká cibuľa
- lyžica oleja do fašírok + olej na vyprážanie
- soľ
- čierne korenie
- trochu rasce – nemusí byť
- trochu dochucovadla (vegeta, kuchárek, ap.) – nemusí byť.
Ako ste si všimli, na každých 100 gramov húb potrebujeme jedno vajce a jednu kopcovitú polievkovú lyžicu strúhanky. Strúhanku mám najradšej zo suchých rožkov a hrubšie zomletú. Fašírky obaľujem jemne zomletou strúhankou.
Postup:
- Huby nakrájame na malé kúsky, ako do polievky
- Obvaríme ich v slanej vode a scedíme. Keď sa na nich začne vytvárať pena a začnú vrieť, treba počkať 2 minútky a sú hotové.
- Keď trochu vychladnú (aby sa nám vajíčka nezrazili), pridáme vajíčka, nadrobno nakrájanú cibuľu, strúhanku (tri kopcovité polievkové lyžice), soľ a čierne korenie. Môžete pridať aj trochu rasce a vegety, ale nemusíte.
- Huby sme varili v slanej vode, strúhanka je z chleba alebo pečiva, teda je osolená, osolíme len vajíčka, teda žiadne veľké množstvo soli.
- Všetko poriadne premiešame a vyformujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Budete mať pocit, že to nebude držať pokope, ale ak to opatrne položíte na panvicu s horúcim olejom a z jednej strany sa fašírky opečú, už držia pokope a ľahko ich obrátite na druhú stranu.
Príloha k jedlu:
Veľmi dobre chutia so zemiakovou kašou a čerstvou uhorkou nakrájanou na kolieska, zaliatou nálevom do šalátov z čerstvej zeleniny. Viac tu: https://imrova-hedviga.webnode.sk/news/nalev-do-salatov-z-cerstvej-zeleniny/
———
Späť