Vyhľadávanie

Fašírky z čerstvých húb

19.07.2017 17:03

Moje recepty sú veľmi jednoduché. Toto jedlo som robila prvýkrát. Vydarilo sa a bola by som rada, keby ste ho vyskúšali. Fašírky boli šťavnaté a kúsky húb vo fašírke chutili trochu ináč ako v polievke.

 

Potrebujeme:

  • 300 g húb – dala som kozáčiky (po šarišsky: kozariky)
  • 3 vajíčka
  • 3 kopcovité polievkové lyžice hrubo postrúhanej strúhanky
  • jemnejšia strúhanka na obaľovanie fašírok
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • lyžica oleja do fašírok + olej na vyprážanie
  • soľ
  • čierne korenie
  • trochu rasce – nemusí byť
  • trochu dochucovadla (vegeta, kuchárek, ap.) – nemusí byť.

 

Ako ste si všimli, na každých 100 gramov húb potrebujeme jedno vajce a jednu kopcovitú polievkovú lyžicu strúhanky. Strúhanku mám najradšej zo suchých rožkov a hrubšie zomletú. Fašírky obaľujem jemne zomletou strúhankou.

 

Postup:

  • Huby nakrájame na malé kúsky, ako do polievky
  • Obvaríme ich v slanej vode a scedíme. Keď sa na nich začne vytvárať pena a začnú vrieť, treba počkať 2 minútky a sú hotové. 
  • Keď trochu vychladnú (aby sa nám vajíčka nezrazili), pridáme vajíčka, nadrobno nakrájanú cibuľu, strúhanku (tri kopcovité polievkové lyžice), soľ a čierne korenie. Môžete pridať aj trochu rasce a vegety, ale nemusíte.
  • Huby sme varili v slanej vode, strúhanka je z chleba alebo pečiva, teda je osolená, osolíme len vajíčka, teda žiadne veľké množstvo soli.
  • Všetko poriadne premiešame a vyformujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Budete mať pocit, že to nebude držať pokope, ale ak to opatrne položíte na panvicu s horúcim olejom a z jednej strany sa fašírky opečú, už držia pokope a ľahko ich obrátite na druhú stranu.

 

Príloha k jedlu:

Veľmi dobre chutia so zemiakovou kašou a čerstvou uhorkou nakrájanou na kolieska, zaliatou nálevom do šalátov z čerstvej zeleniny.  Viac tu: https://imrova-hedviga.webnode.sk/news/nalev-do-salatov-z-cerstvej-zeleniny/

 

 

 

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.