FAZUĽOVÁ POLIEVKA
14.05.2016 15:03Fazuľu namočíme už večer, aby do druhého dňa, kedy ju chceme variť, napučala a rýchlejšie sa uvarila.
POTREBUJEME:
- 2 litre vody
- 300 ml fazule
- 3 stredne veľké mrkvy pokrájané na kolieska
- 1 stredne veľký petržlen pokrájaný na kolieska
- 1 stredne veľká cibuľa pokrájaná nadrobno
- 3 celé strúčiky cesnaku
- 1 stredne veľká paradajka, bez semienok – pokrájaná nadrobno
- 1 malá paprika pokrájaná nadrobno
- petržlenová vňať posekaná nadrobno
- čajová lyžička vegety
- 3 ks nového korenia
- 5 ks čierneho korenia
- Trochu mletého čierneho korenia
- Trochu mletej červenej papriky
- 1 zeleninový bujón
- 1 lyžica sójovej omáčka
- Trochu oleja kvôli okám
- 1 lyžica masla kvôli chuti
- 2 stredne veľké zemiaky pokrájané na drobné kocôčky, ktoré pridáme asi 5 minút pred dovarením polievky, aby sa príliš nerozvarili.
Do polievky môžeme pridať drobnú cestovinu (kocôčky) prípadne tarhoňu. Môžeme ju jesť aj s chlebom alebo pečivom.
Polievku si môžeme vylepšiť aj klobáskou. Menšiu cibuľu pokrájame na drobné kúsky a na troche masla restujeme spolu s údenou klobásou nakrájanou na malé kocky. Pridáme múku, mletú sladkú červenú papriku a urobíme zápražku. Keď zmes trochu vychladne, zamiešame ju do hotovej polievky.
Ak si kupujete zemiaky, všimnite si, že sú označené veľkými písmenami A, B, C. Má to svoj význam:
A - ZEMIAKY vhodné na šalát
B - ZEMIAKY ako príloha a do gulášu a do polievok
C - ZEMIAKY na zemiakové placky a na zemiakovú kašu
———
SpäťDiskusná téma: FAZUĽOVÁ POLIEVKA
Neboli nájdené žiadne príspevky.