Vyhľadávanie

FAZUĽOVÁ POLIEVKA

14.05.2016 15:03

Fazuľu namočíme už večer, aby do druhého dňa, kedy ju chceme variť, napučala a rýchlejšie sa uvarila.

 

POTREBUJEME:

  • 2 litre vody
  • 300 ml fazule
  • 3 stredne veľké mrkvy pokrájané na kolieska
  • 1 stredne veľký petržlen pokrájaný na kolieska
  • 1 stredne veľká cibuľa pokrájaná nadrobno
  • 3 celé strúčiky cesnaku
  • 1 stredne veľká paradajka, bez semienok – pokrájaná nadrobno
  • 1 malá paprika pokrájaná nadrobno
  • petržlenová vňať posekaná nadrobno
  • čajová lyžička vegety
  • 3 ks nového korenia
  • 5 ks čierneho korenia
  • Trochu mletého čierneho korenia
  • Trochu mletej červenej papriky
  • 1 zeleninový bujón
  • 1 lyžica sójovej omáčka
  • Trochu oleja kvôli okám
  • 1 lyžica masla kvôli chuti
  • 2 stredne veľké zemiaky pokrájané na drobné kocôčky, ktoré pridáme asi 5 minút pred dovarením polievky, aby sa príliš nerozvarili.

 

Do polievky môžeme pridať drobnú cestovinu (kocôčky) prípadne tarhoňu. Môžeme ju jesť aj s chlebom alebo pečivom.

 

Polievku si môžeme vylepšiť aj klobáskou. Menšiu cibuľu pokrájame na drobné kúsky a na troche masla restujeme spolu s údenou klobásou nakrájanou na malé kocky. Pridáme múku, mletú sladkú červenú papriku a urobíme zápražku. Keď zmes trochu vychladne, zamiešame ju do hotovej polievky.

 

Ak si kupujete zemiaky, všimnite si, že sú označené veľkými písmenami A, B, C. Má to svoj význam:

A   -   ZEMIAKY  vhodné na šalát

B   -   ZEMIAKY ako príloha a do gulášu a do polievok

C   -   ZEMIAKY na zemiakové placky a na zemiakovú kašu

 

 

Späť

Diskusná téma: FAZUĽOVÁ POLIEVKA

Neboli nájdené žiadne príspevky.

© 2016 Všetky práva vyhradené.