Vyhľadávanie

Igorov dom pre Pavlínku

21.11.2019 14:49

 

Hnutie Obyčajní Ľudia a Nezávislé Osobnosti vzniklo 11.11.2011. Pekný dátum. Prvé kroky obyčajného človeka na politickej scéne nám pripravili zaujímavé divadelné predstavenie. Ledabolo oblečený odvážny podnikateľ Igor Matovič na začiatku svojej politickej kariéry prekvapil svojou rétorikou. Kým sa všetci spamätali, získal pozíciu šaša. Dav sa zabával podľa jeho predstáv a všeličo mu odpúšťal.

Potom prišla chvíľa, kedy som si aj ja myslela, že sa v politike oťukal a chce sa zmeniť. Žiaľ, vrátil sa do starých koľaji. Už je z neho znovu Igor z ulice, iba lepšie oblečený. Asi dospel k záveru, že šaty robia človeka. Škoda, že nepochopil, že nielen šaty. Jeho repertoár už pozná každý naspamäť a keď prekročí medze, je to na zaplakanie. Chcelo by to zmenu. Ešteže ho ulica a novinári milujú.

Veď kto by nemal rád človeka, ktorý … radšej budem citovať: „Predlhé roky sľubujem svojej Pavlínke postaviť dom. Keď som si už konečne našiel čas, tak som sa dostal do vlastnej pasce. Pri všetkom chcem byť, všetko kontrolovať, mnohé si urobiť sám … a tak úplne obyčajný dom staviam už piaty rok.“ Kto by ho nemal rád. Taký obyčajný človek. Ešte jedna veta: „Keďže finišujem s domom, správy sledujem len okrajovo a viac-menej čítam len nadpisy.“

Citát je z najčítanejších regionálnych novín BARDEJOVSKO – SVIDNÍCKO – STROPKOVSKO  (č. 32/ 9. AUGUST 1919), vydavateľ: REGIONPRESS, s.r.o. Trnava.

Ani som si nevšimla, žeby jeho aktivity na politickej scéne nejako ovplyvnila stavba domu pre Pavlínku. Možno je to naozaj tak, že jeho aktivity mimo politiku ho zamestnávajú viac, ako by chcel. Možno až postaví Pavlínke dom, zrekonštruuje OĽaNO, začne sa nová kapitola jeho života. Treba vydržať a Igor Matovič nás isto ešte niečím prekvapí. Je to v ňom. Politické divadlo má rád.

 

https://hedviga49.blog.pravda.sk/2019/09/05/igorov-dom-pre-pavlinku/

5. septembra 2019 15:15

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.