Vyhľadávanie

Kedy sa mení dav na stádo?

12.05.2018 11:33

(2. marec 2018)

   Hmyz tvorí roje, vtáci kŕdle, dobytok stáda a ľudia davy. Všetky tieto zhluky živých tvorov sa snažia prežiť, preto sa riadia svojimi zákonmi.

   Stádo divo žijúcich zvierat má svojho vodcu – dominantného samca. Stáda kráv a oviec majú svojho pastiera, ktorému pomáhajú psy. Davy ľudí vedú tí, ktorí stoja na tribúne.

   Pán Budaj už vládol davu a dokonale ho zvládol. Jeho priatelia Igor Matovič a Richard Sulík sa od neho učia. Ibaže každá doba, každá situácia, každý dav má iné pravidlá. Iný bol dav v roku 1948, iný bol dav, ktorý znežnil Milan Kňažko s Jánom Budajom a iný je ten, ktorý budú burcovať Igor Matovič a Richard Sulík.

   Predstavme si niekoľkotisícový dav v uliciach Bratislavy a Igor Matovič a Richard Sulík na tribúne. A ešte niekto – na tribúnu sa prediera nedočkavý pán Alojz Hlina. Všetci nám chcú vládnuť. Ktorý z nich sa stane predsedom parlamentu, ktorý predsedom vlády a ktorý bude prezidentom?

   Už tomu kresťanskému národu naozaj nepomôže nič iné, iba usmerňujúci Pastiersky list konferencie biskupov Slovenska. Teraz je na to naozaj vhodná doba.

 

2. marec 2018

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.