Nálev do šalátov z čerstvej zeleniny
13.07.2017 17:44Ak si chcete zjednodušiť prácu, urobte si nálev, ktorý si možno odložiť aj na neskôr, na čas, kedy sa ponáhľate a nič nestíhate. Ocot, cukor a soľ sú konzervačné látky, preto sa vám nepokazí.
Potrebujeme:
- 1 dcl octu
- 3 dcl vody
- 9 kávových lyžičiek (kociek) cukru
- ½ kávovej lyžičky soli
Premiešame, aby sa cukor rozpustil a máme výborný nálev do čerstvého šalátu, pokrájaných uhoriek na kolieska, ale aj zmiešaného šalátu z uhoriek, paradajok, cibule, papriky.
A keď si na zmiešaný šalát s nálevom postrúhate nejaký tvrdý syr (v našej rodine obľubujeme aj plesňový syr, ten sa dobre mrví) a k tomu čerstvý chlieb, dá sa z toho aj najesť.
———
Späť