Vyhľadávanie

Nálev do šalátov z čerstvej zeleniny

13.07.2017 17:44

Ak si chcete zjednodušiť prácu, urobte si nálev, ktorý si možno odložiť aj na neskôr, na čas, kedy sa ponáhľate a nič nestíhate. Ocot, cukor a soľ sú konzervačné látky, preto sa vám nepokazí.

 

Potrebujeme:

  • 1 dcl octu
  • 3 dcl vody
  • 9 kávových lyžičiek (kociek) cukru
  • ½ kávovej lyžičky soli

 

Premiešame, aby sa cukor rozpustil a máme výborný nálev do čerstvého šalátu, pokrájaných uhoriek na kolieska, ale aj zmiešaného šalátu z uhoriek, paradajok, cibule, papriky.

A keď si na zmiešaný šalát s nálevom postrúhate nejaký tvrdý syr (v našej rodine obľubujeme aj plesňový syr, ten sa dobre mrví) a k tomu čerstvý chlieb, dá sa z toho aj najesť.

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.