OCHUTENÉ OREGANOM
27.05.2019 10:15Oregano dodá mäsu a kapuste vynikajúcu chuť. Vyskúšajte si to.
Suroviny:
- 500 g bravčové mäso
- 500 g kapusta biela
- 1 veľká cibuľa
- Trochu oleja
- Trochu masla
- Oregano
- Mleté čierne korenie
- Mletá rasca
- Soľ
- Hovädzí alebo zeleninový bujón
Postup prípravy:
- Na oleji do sklovitá opražíme veľkú cibuľu
- Pridáme na rezance pokrájané (šírka asi 1 cm) bravčové mäso a dusíme
- Keď je mäso na 90% uvarené, pridáme na pásiky (šírka asi 1 cm) nakrájanú čerstvú bielu kapustu
- Ochutíme čiernym korením, pridáme trošinku rasce, dve kávové lyžičky oregana, jeden hovädzí bujón a trochu vody.
- Nesolíme, bujón dodá jedlu dosť soli
- Jedlo sa varí dovtedy, kým nie sú mäso a kapusta mäkké.
POZNÁMKA:
- K mäsu s kapustou chutia na väčšie kocky nakrájané zemiaky uvarené v pare.
- Na uvarené zemiaky dáme plátok masla a trochu ich osolíme.
———
Späť