Vyhľadávanie

OCHUTENÉ OREGANOM

27.05.2019 10:15

Oregano dodá mäsu a kapuste vynikajúcu chuť. Vyskúšajte si to.  

 

Suroviny:

  • 500 g bravčové mäso
  • 500 g kapusta biela
  • 1 veľká cibuľa
  • Trochu oleja
  • Trochu masla
  • Oregano
  • Mleté čierne korenie
  • Mletá rasca
  • Soľ
  • Hovädzí alebo zeleninový bujón

 

Postup prípravy:

  • Na oleji do sklovitá opražíme veľkú cibuľu
  • Pridáme na rezance pokrájané (šírka asi 1 cm) bravčové mäso a dusíme
  • Keď je mäso na 90% uvarené, pridáme na pásiky (šírka asi 1 cm) nakrájanú čerstvú bielu kapustu
  • Ochutíme čiernym korením, pridáme trošinku rasce, dve kávové lyžičky oregana, jeden hovädzí bujón a trochu vody.
  • Nesolíme, bujón dodá jedlu dosť soli
  • Jedlo sa varí dovtedy, kým nie sú mäso a kapusta mäkké.

 

POZNÁMKA:

  • K mäsu s kapustou chutia na väčšie kocky nakrájané zemiaky uvarené v pare.
  • Na uvarené zemiaky dáme plátok masla a trochu ich osolíme.

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.