Vyhľadávanie

Petro Porošenko vyhrá najbližšie prezidentské voľby

30.12.2018 18:01

Som o tom presvedčená. Ako som k takému záveru dospela? Jednoducho. Prvé prezidentské voľby mu pomohla vyhrať propagácia cez vlastnú televíznu stanicu Piaty kanál. Pri najbližších prezidentských voľbách to asi nebude stačiť, preto sa rozhodol, že sa posunie ďalej.

Na úvod citát: „Žiť v tomto svete bez Bohočloveka Christa nie je nič iné, ako postupne a isto zomierať a nakoniec úplne umrieť. Ale s Christom sa v našom ľudskom živote všetko mení … povedal teológ Svätý Justín Popovič a Petro Porošenko verí, že je to pravda.

Ak to nestačí, ešte jedna myšlienka Sv. Justína Popoviča: „Vniknite bez vášní do podstaty európskej filozofie, európskej vedy, politiky, kultúry, civilizácie, a uvidíte, že ony v európskom človeku zabili Boha a nesmrteľnosť duše. A ak sa vážne zamyslíme nad tragikou ľudských dejín, vidíme, že bohovražda sa vždy končí samovraždou.“ Aj s touto myšlienkou isto súhlasí Petro Porošenko. Celý tento zaujímavý článok nájdete tu:

https://www.pravoslavie.sk/clanky-a-knihy/152-europsky-clovek-odsudil-boha-na-smrt

Cirkev je veľká čarodejka, a aj keby bol Petro Porošenko ateista, isto by s tým súhlasil.

Teraz niekoľko faktov:

Východná pravoslávna cirkev je zjednotená v chápaní sviatkov, doktrín, liturgie a cirkevného vedenia, ale každá cirkev, ktorá tvorí patriarchát, je samostatná. Vedúci každej  pravoslávnej cirkvi je patriarcha alebo metropolita. Ukrajina už má vlastný patriarchát a má vlastného patriarchu, osamostatnila sa totiž od Ruska po cirkevnej stránke. Vplyv ruského patriarchátu a ruského patriarchu na Ukrajinu už možno vylúčiť.

Súvisí s tým vplyv V. Putina na Ukrajinu, ktorý tiež možno vylúčiť? Petro Porošenko je o tom presvedčený, že je to tak. Ak Rusko nezaútočí na Ukrajinu, nebude s ním viesť vojnu. A načo?

Na vysvetlenie: Konštantinopoľský patriarcha je ekumenický (univerzálny) patriarcha. Možno ho porovnať s pápežom v katolíckej cirkvi, ale na rozdiel od pápeža, ktorý je zástupca syna Božieho a vládne nad celou katolíckou cirkvou na zemi,  konštantinopoľský patriarcha je prvý medzi rovnými a nemá moc nad ostatnými patriarchátmi a patriarchami.  

https://www.gotquestions.org/Slovencina/vychodna-pravoslavna-cirkev.html

Boh je len jeden a ľudských bytostí, ktoré veria v Boha, je veľa. Petro Porošenko to vie. Tak toto mu teda vyšlo!

 

HEDVIGA IMROVÁ

18. december 2018

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.