Vyhľadávanie

Premiér, minister, amnestia, žurnalisti – ide to dokopy?

17.05.2018 08:55

(15. máj 2017)

   Prezident Václav Havel udelil milosť viacerým vrahom. Prezident Miloš Zeman plánuje udeliť milosť jednému vrahovi. A prístup českej verejnosti k týmto dvom rozhodnutiam?

   U prezidenta Václava Havla sa všetko ospravedlnilo ľudovou múdrosťou: „Kto do teba kameňom, ty do neho chlebom.“ V tom čase bol aj slovenským prezidentom. Kedy nám došlo, že to nebolo najlepšie rozhodnutie? Keď nežnosť vyprchala.

  U prezidenta Miloša Zemana verejnosť reaguje ináč  – „Oko za oko, zub za zub.“ A čo ak je všetko úplne ináč? Čo ak prezident Miloš Zeman vie viac, ako vie verejnosť?

   A ak aj nie, je tu riešenie. Česi zrušia jeho rozhodnutie a zákon o amnestiách prezidenta sa otrasie v základoch. Prečo by to Česi riešili ináč, ako sme to vyriešili na Slovensku? Stále sme predsa jedno telo a jedna duša, aj keď sa to niekomu nezdá.

   Českého prezidenta Miloša Zemana by mali novinári milovať, veď ktorý iný politik im dáva toľko podnetov na to, aby sa realizovali. Aj keď sa Milošovi Zemanovi zdá, že je žurnalistov priveľa, dokáže ich jedinou vetou zamestnať na dlhý čas.

   Keď sa vyrieši problém s premnoženými žurnalistami, s čím príde pán prezident Miloš Zeman, lebo premiér Bohuslav Sobotka si stále hudie svoje. Dodám, že v mnohých variáciách. A minister Andrej Babiš Slováka v sebe nezaprie. Práve preto je to aj pre Slovákov také zaujímavé.

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.