Vyhľadávanie

Prezidentku voliť nebudem

11.03.2019 17:22

Pri výbere budúceho prezidenta Slovenskej republiky som si zvolila netradičný postup. Vybrala som si niekoľko dôležitých osobností sveta na jednej strane a nášho budúceho prezidenta na strane druhej. Ktovie, ako by spolu komunikovali o dôležitých problémoch sveta, ktoré sa dotýkajú aj Slovenska.

Rozhovor s ktorým slovenským prezidentom by bol prínosom napríklad pre Vladimira Putina, Si Tin-pchinga, Donalda Trumpa, ale aj pre mnohé ďalšie osobností sveta? Bol by prínosom aj pre Slovenskú republiku? Predstavte si ktoréhokoľvek z kandidátov na budúceho prezidenta SR v takej úlohe. Ktorý z nich nás bude dôstojne reprezentovať?

Naša najnádejnejšia kandidátka na prezidentku sa v jednom rozhovore prejavila takto:

https://www.youtube.com/watch?v=DJ6XLr49KYk

A teraz si ju predstavte vo vážnom politickom rozhovore s americkým prezidentom.

A tu je rozhovor Jana Krausa s Andrejom Babišom z roku 2013, na začiatku jeho politickej kariéry. https://www.youtube.com/watch?v=0u-Y270k1TY&t=207s

Ako sa bude rozprávať s americkým prezidentom, uvidíme. Teraz je v USA a má sa s ním stretnúť.

O týchto dvoch rozhovoroch sa dá veľa diskutovať, zhodnotiť ich z rôznych uhlov pohľadu. Existujú aj iné rozhovory …  Poviem to jednoducho: pani Zuzana Čaputová ešte na úrad prezidentky nedorástla. Podľa mňa.

Neviem, či sa dokáže zrieknuť svojich osobných postojov v prospech Slovenska. Slovenská republika je živý organizmus, ktorý sa vyvíja, ale treba sa držať všeobecne platných dokumentov, ktoré prijal parlament. Je to nesmierne dôležité.

Mňa nezaujímajú osobné ambície prezidentských kandidátov, ani tie, o ktorých tvrdia, že sú v záujme SR. Sú to iba nenaplnené slová, sľuby, ktoré z pozície prezidenta asi ťažko zrealizujú. Ak chcú zmeny na Slovensku, nech sa prostredníctvom svojej strany dostanú do parlamentu, tam je nato priestor, aby svoje projekty premietli do zákonov.

Ešte stále som sa nerozhodla, koho budem voliť. Zostali mi štyria, z ktorých si nakoniec budem musieť vybrať. Voliť pôjdem a nenechám sa ovplyvniť predvolebnými prieskumami.

 

7. marec 2019

 

 

 

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.