Vyhľadávanie

Rastie nám (možno) nový predseda SNS

18.05.2018 06:57

(10. september 2016)

   Hovorí sa, že človek je buď nákovou, alebo je kladivom. Pani Lucia Ďuriš Nicholsonová a jej synček Jakubko budú istý čas nákovou. Sama to spôsobila.

   Keď žena porodí dieťa, je citlivejšia a niekedy reaguje na podnety z okolia trochu inak, ako by sme očakávali. Možno sa to stalo aj jej. Akosi si neviem predstaviť, že v čase keď rodila a prvé hodiny s dieťaťom myslela na pána Danka, Fica, Kaliňáka, … Poviete si, že je politička a má byť pripravená na každú situáciu. Tak, ako zareagovala, svedčí o tom, že to nezvládla. A dav do nej a jej syna udiera a udiera.

   Málokto si zo spomínaných „kladivárov“ uvedomuje, ako je matka (počas tehotenstva a istý čas po pôrode) spojená so svojím dieťaťom. Chúďatko Jakubko! Možno sa raz objaví na politickej scéne, aby to všetkým vrátil aj s úrokmi. Do jeho malého srdiečka už jeho mama zasiala čosi zatiaľ nedefinovateľné.

   Asi si neuvedomuje, že materstvo je dar nielen pre ňu, ale aj pre spoločenstvo, v ktorom žije. Možno aj preto tie nekontrolované útoky na jej osobu sú asi poväčšine od tých, ktorí chápu o čom píšem, ale tiež nezvládajú kontrolu nad svojimi emóciami.

   Priznám sa, že aj mňa mnohokrát udivilo konanie Lucie Ďuriš Nicholsonovej v parlamente. Vekom už predsa dozrela na politickú kariéru v parlamente, ale niečo jej k tomu ešte chýba. Možno by mala zostať so svojím dieťatkom na materskej (ženy vedia, že to nie je dovolenka) a premýšľať o sebe, o svojej rodine, o cudzích rodinách, v akých podmienkach žijú, keď jej na to zostane čas.

   Možno až sa stane divákom a nebude hercom, pochopí, aké sprostostí stvárajú jej druhovia z parlamentu v neutíchajúcom boji proti (sú)druhom „komunistom“ v národnej rade i mimo nej. Ako pekne znie to naše slovanské slovo súdruh. Keby nebolo komunistov, radi by sme ho používali aj dnes.

   A prečo som dala slovo komunista do úvodzoviek? Lebo takých už v parlamente niet. Niet tam ani pravičiarov, ani liberálov a neviem koho ešte. Ja ich nedokážem rozlíšiť. Vidím tam len skupinky ľudí, ktorí sa spájajú a rozpájajú, aby dosiahli určitý cieľ.

   Práve mi to napadlo: Jakub Ďuriš sa narodil 1. 9. 2016 v Deň Ústavy Slovenskej republiky. Čo ak z neho rastie nový predseda Slovenskej Národnej Strany? A budeme mať po problémoch!…?

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.