Vyhľadávanie

RIZOTO ZO SÓJOVÝCH KOCIEK

16.05.2019 14:41

Veľmi chutné rizoto, ktoré si môžete dochutiť a vylepšiť podľa vlastných predstáv.

 

Suroviny:

  • 300 ml ryže
  • 90 g sójových kociek
  • Hrášok s karotkou 330 g sklo (ako do zemiakového šalátu)
  • 2 stredne veľké cibule
  • Olej
  • Trochu masla
  • Tvrdý syr
  • 1 zeleninový (slepačí, hovädzí) bujón
  • Mleté čierne korenie
  • Mleté nové korenie
  • Mletá rasca

Postup prípravy:

RYŽA:

  • Jednu cibuľu pokrájame na malé kúsky a upražíme do sklovitá.
  • Pridáme umytú guľatú ryžu a ešte chvíľu dusíme.
  • Keď sa ryža začne sfarbovať dohneda, zalejeme ju vodou (600 ml – dvojnásobné množstvo ako ryže)
  • Pridáme rovnú kávovú lyžičku soli a varíme dovtedy, kým sa voda nestratí.

 

SÓJOVÉ KOCKY:

  • Sójové kocky zalejeme pol litrom vody a počkáme, kým sú kocky mäkké (trvá to asi hodinu)
  • Cibuľu pokrájame na malé kúsky a upražíme do sklovitá na oleji
  • Kocky aj s prebytočnou vodou vylejeme na cibuľu a pridáme bujón. Ak je vody málo, lebo sa rýchlo odparila, prilejeme ďalšiu
  • Dochutíme čiernym korením, novým korením a rascou a necháme variť dovtedy, kým sa sójové kocky nezačnú rozpadávať
  • Pridáme trochu čajového masla, aby bolo jedlo chutnejšie
  • Pridáme hrášok s karotkou (bez nálevu), zamiešame.
  • Nakoniec pridáme ryžu a zamiešame
  • Na tanieri si rizoto posypeme tvrdým nastrúhaným syrom.

 

POZNÁMKA:

  • K jedlu chutí kyslá alebo čerstvá uhorka, šalát z paradajok, papriky a cibule, ľadový šalát, …
  • Jedlo je veľmi sýte.

 

 

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.