Vyhľadávanie

Róbert Fico a kultúra smrti

12.05.2018 11:25

(25. február 2018)

   Úplne náhodou som narazila na jeden list z roku 2013. Prekvapilo ma, čo som sa v ňom dočítala. Vybrala som pre vás tri odseky, ale ak máte záujem prečítať si celý list, tu je odkaz:

https://www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-vyhlasenia/p/pastierske-listy-konferencie-biskupov-slovenska/c/pastiersky-list-na-prvu-adventnu-nedelu-2013

citát:

   „Bože, ty si postavil ženu vedľa muža a toto spoločenstvo si už pri stvorení tak požehnal, že ho nezničil ani dedičný hriech, ani potopa sveta.“ Touto modlitbou Cirkev vyznáva aj vieru v rodinu ako v Božiu ustanovizeň, ktorá vo svete prežije. Nemusí však prežiť v Európe. Aj keď ju človek nemôže zlikvidovať, môže ju veľmi zmrzačiť a toto sa deje v dnešnom svete. Rozvratom rodiny sa znehodnocuje ľudské šťastie, ktoré práve v nej nadobúda pozemskú dokonalosť. Ohrozuje to život a nastoľuje sa kultúra smrti. Aktéri kultúry smrti používajú na jej presadenie značne prešpekulované metódy. 

citát:

   Stúpenci kultúry smrti prichádzajú s novou gender ideológiou. V jej mene chcú presadiť tzv. „rodovú rovnosť“. Človek, ktorý tento termín prvýkrát počuje, si myslí, že ide tu o to, aby mužovi a žene boli uznané rovnaké práva a rovnaká dôstojnosť. Ale tie skupiny cez tzv. „rodovú rovnosť sledujú čosi celkom iné. Chcú nás presvedčiť, že nikto z nás nejestvuje od prirodzenosti ako muž alebo ako žena, chcú teda zobrať mužovi právo na identitu muža a žene právo na identitu ženy a rodine právo na identitu rodiny, aby sa už muž necítil ako muž, žena ako žena a manželstvo, aby už nebolo tým Bohom požehnaným výlučným spoločenstvom muža a ženy, ale na roveň manželstva chcú presadiť aj spoločenstvo dvoch mužov, či dvoch žien. Tak vzniká akýsi sodomský paškvil odporujúci Božej vôli a pripravujúci Boží trest.

citát:

   K ostražitosti vyzývame nositeľov moci na všetkých úrovniach, rodičov, školské samosprávy a všetkých ľudí dobrej vôle. Aby sme prejavy kultúry smrti odmietali už v zárodku. Náš hlas pri akýchkoľvek voľbách môže dostať len ten kandidát, ktorý odmieta kultúru smrti. 

 

oOo

 

   A teraz citát z knihy  Sväté evanjeliá Písma svätého s biblickými obrazmi vydal Spolok sv. Vojtecha Trnava 1949:

"Narodenie Ježiša Krista sa udalo takto: Keď jeho matka Mária bola zasnúbená s Jozefom, prv ako by sa boli zišli, vyšlo najavo, že počala z Ducha Svätého. Keďže jej muž bol spravodlivý a nechcel ju vystaviť potupe, zaumienil si ju tajne prepustiť."

   Nuž a pod textom je aj vysvetlenie: "Manžel u Židov mohol prepustiť manželku, ale bol povinný dať jej priepustný list, kde bola uvedená aj príčina prepustenia…"

Sv. Jozef dostal poučenie od Ducha Svätého, že Mária vo svojom panenstve stala sa matkou Syna Božieho. To je učenie viery, ktoré nepripúšťa pochybnosti. Výraz „kým neporodila“ treba vysvetľovať v tom zmysle, že Mária navždy ostala pannou.

   Záver: Myslíte si, že všetky citáty sú o sile argumentov? Ako si s tým má poradiť Róbert Fico a jeho strana Smer, keď sa rozhodli, že (za každú cenu?) vyhrajú najbližšie voľby.

 

25. február 2018

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.