Vyhľadávanie

Šaty robia človeka

16.06.2019 15:50

„Kde ťa nepoznajú, tam sa pozerajú“ hovorí ľudová múdrosť. Ani vo sne by mi nenapadlo, že najväčší rozruch okolo inaugurácie prezidentky Zuzany Čaputovej vyvolajú jej inauguračné šaty.

Šatami sa dá všeličo zakryť, aj všeličo odhaliť. Jednoducho – šaty robia človeka. Čo skryl a čo odhalil módny expert Boris Hanečka inauguračnými šatami pre pani prezidentku o pani prezidentke?

Prekvapilo ma, že sa táto pekná, sympatická, vzdelaná, inteligentná a chcem veriť, že aj múdra žena nechala vmanipulovať do oblečenia, ktoré ju obmedzovalo a vyslovene v ňom trpela? A nielen šaty, ale aj topánky, kabelka, vlasy. O čom to vypovedá? Iba o šatách?

Vraj jej módneho experta poradili poradcovia. Dnes už iste vie, že netreba slepo veriť každému poradcovi. Boris Hanečka navrhol veľa pekných šiat pre kandidátky na kráľovnú krásy. Tam treba odhaliť každú chybičku, aby porote uľahčil výber. Nuž a čo je vhodné pre missku, nemusí byť vhodné pre prezidentku.

Rady poradcov si treba vypočuť, ale rozhodnúť sa musí sama, aby sme mohli povedať, že máme múdru, inteligentnú, vzdelanú, sympatickú a dokonca aj peknú prezidentku, ktorá vždy bude mať kontrolu nad svojim životom.

 

 

ooo

 

Ak by niekto pochyboval o tom, že šaty robia človeka, možno ho presvedčia tieto citáty:

 

Thomas Fuller anglický kňaz a historik (1608 – 1661):

„Dobré šaty otvoria všetky dvere.“

 

Mark Twain americký spisovateľ (1835 – 1910): 

„Šaty robia človeka. Nahí ľudia majú malý, alebo žiaden vplyv na spoločnosť.“

 

Karl Lagerfeld – módny návrhár (1933 – 2019):

„Tepláky sú znakom porážky. Stratíte kontrolu nad životom, tak si kúpite tepláky.“

 

ooo

 

A ešte pesnička:

https://www.youtube.com/watch?v=21qVl1EHMpA

 

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.