Vyhľadávanie

Skutok sa nestal, bol vykonštruovaný

28.11.2018 15:50

V ostatnom čase je slovo polícia frekventované. Polícia urobila toto takto, tamto zasa onako a vinovatý je kto? Policajti sa tvária previnilo, lebo oni najlepšie vedia, kto je vinný, ale zákon pre nich platí viac, ako pre kohokoľvek iného. Sú vzdelaní, ovládajú policajnú terminológiu a svoje povinnosti si plnia v medziach zákona. Vedia, čo prezradiť môžu a čo nie.

Paragrafy sú však pokrútené a už sa v nich nevyznajú ani tí, ktorí ich vymysleli, viedli o nich diskusiu, prerokovali v parlamente, prijali pozmeňujúce návrhy a nakoniec schválili. Neskôr ich s dobrým úmyslom vylepšili a znovu uviedli do praxe. Ibaže v mnohých prípadoch sa zistilo, že sa z nich stali zákony nezlučiteľné so životom.

Mnohé skutky sa ani nestali, ale bolo ich treba vyšetriť. Facka sa dostala na vyššiu úroveň. Prv, kým niekomu jednu vylepíte, potrebujete zhodnotiť, či náhodou nebudú porušené jeho ľudské práva. Na druhej strane sa fackovaný nesmie brániť, aby náhodou neublížil útočníkovi, lebo pôjde do basy. Je to veľmi zložité …

Následujúci príbeh si pozrite až do konca a dozviete sa, prečo to fungujeme tak, ako to fungujeme. Verím, že spoznáte, čo je v príbehu fikcia a čo skutočnosť:

https://www.stream.cz/mraziva-tajemstvi/10012204-cervena-karkulka

 

HEDVIGA IMROVÁ

7. november 2018

 

oOo

 

Uverejnené aj na:

https://hedviga49.blog.pravda.sk/2018/11/07/skutok-sa-nestal-bol-vykonstruovany/

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.