Vyhľadávanie

Spolky sú k majetku volky

15.05.2018 10:08

(21. marec 2018)

Štyria organizátori hromadenia ľudí na námestiach požiadali prezidenta Kisku o stretnutie. Na prijatie nečakali dlho. Po ich návšteve pán prezident pookrial na duši, čo odhalilo jeho krátke vystúpenie pred novinármi.

Potom prišli na rad hostia – Veronika Bruncková, Karolína Farská, Katarína Pázmány a Juraj Šeliga. Žiarili. Niektoré dobre cielené otázky novinárov sa minuli účinku, preto dostali ľahšie. Jednoducho oni chcú vládu, ktorej budú dôverovať ľudia z ulice. Na nič iné sa nezmohli.

Nadšenie upadá, treba vymyslieť niečo nové. Čo tak seriózna debata vládnych politikov so spomínanými mladými ľuďmi? Mohla by zaujať. Snáď sa dozvieme viac, než len to, že pri všetkom je dôležitá ulica, o všetkom rozhodne ulica, včera chcela ulica toto, zajtra bude chcieť tamto a čo bude chcieť pozajtra, to sa ešte uvidí. Možno sa dozvieme aj to, aký spolok im poskytol financie na takúto činnosť.

A zákony? Tie bude tvoriť ulica. Jednoducho povedané, musíš ísť do ulíc, ináč si nula. Tá časť ulice, ktorá bude najviac kričať, tej zákony budú platiť! Nakoniec sa pozrieme na krvavý boj o dominantného samca. Jednoducho džungľa.

Od lídrov strán Sulíka, Matoviča a Kollára sa už nič nové nedozvieme, preto to skúsme s organizátormi protestov. Ak ani to nevyjde, treba to skúsiť s Krónerovou, Polnišovou, Stankem, …. V tejto skupine je bohatý výber. Istý čas sa budeme takto zabávať, prejdú dva roky a hurá do nových volieb. Čo poviete na takýto scenár?

Ešte sa vrátim k titulku. Pomôžem si aj ďalšími prísloviami:

  • Spolky, čertove volky
  • Pánboh stvoril volky a čert spolky
  • Spolky sú k majetku volky

   Milí občania v uliciach, ste naozaj vytrvalé volky.

 

21. marec 2018

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.