Vyhľadávanie

Statný, mužný a odvážny Andrej

23.05.2018 06:23

(14. december 2017)

   Náš pán prezident je populárny človek. Ktovie prečo. Ľudia o ňom radi hovoria, píšu. Nemusí to byť len v superlatívoch. Slovenskú spoločnosť rozdelil. Misky na jeho váhach sa pohybujú raz hore, inokedy dole, záleží na tom, čo na ne položí. Ak jedna strana preváži, rýchlo sa to snaží napraviť a pridá k tomu aj svoj osobitý šarm a komentár. Dôležité je, že sa okolo neho niečo deje, že sa o ňom hovorí.

   Každý človek dostane do vienka meno. On je Andrej. Toto meno je z gréčtiny a znamená statný, mužný, odvážny. Je ten, ktorý vládne na zemi.

   Náhodne som si vybrala text z internetu: https://calendar.zoznam.sk/meno/Andrej, ktorý charakterizuje toto meno:

„Andrej je typ muža s ktorým si ťažko poradiť, neuľahčuje to ani jeho cholerická povaha. Na prvý pohľad sa nám môže zdať tvrdý ako orech, ale pod škrupinou sa skrýva chutný plod. Býva mimoriadne úspešný, hoci sa zdá trochu lenivý. Ak spraví chybu, tak si ju rád prizná, pretože obľubuje spravodlivosť. 

Láka ho technika a vedecké štúdium. Je mimoriadne inteligentný s výbornou pamäťou. Jeho diplomacia je dosť prostá, pridŕža sa svojho a neraz si « postaví hlavu ». Túži po tom, aby ho ľudia mali radi a nálažite mu to dávali najavo. Neznáša samotu naopak, miluje výlety, pikniky a tanečné večierky. Preferuje spoločnosť, kde bude mať hlavné slovo. Andrej je dieťaťom šťasteny a on si to ledva uvedomuje.

Typickou farbou tohto mena je červená.“

Pri červenej sa zastavíme:

„Čo sa týka osobnosti, červená farba pozitívne oslovuje ľudí silných, plných života, energických a sebavedomých, impulzívnych ba dokonca až agresívnych. Svoje názory presadzuje aj vtedy, keď nemá pravdu. K najbližším však dokáže prejaviť aj nežnosť, srdečnosť a lásku. Slabý sa môže pri stretnutí s červenou farbou cítiť ohrozený. Z psychologického hľadiska sa spája s predstavami ohňa, krvi, nebezpečenstva a hluku. Z tohto vyplýva aj jej používanie ako výstražného znamenia.“

Aj tento text som náhodne vybrala z internetu: https://www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/psychologia-farieb/

A teraz tri mená:

  • Andrej Babiš – predseda vlády ČR – pochádza zo slovenskej národnostnej menšiny v ČR, ako poznamenal český prezident Miloš Zeman
  • Andrej Danko – náš predseda parlamentu
  • Andrej Kiska – náš (posledný?) ostatný prezident

   Je predvianočný čas a dlhé zimné večery. Popremýšľajte, koľkých Andrejov poznáte a porovnávajte, čo majú spoločné s tromi dôležitými politikmi, ktorých som vybrala. Porovnajte, či im meno Andrej sadne ako uliate.

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.