Vyhľadávanie

Sviatok pálenia špinavej bielizne

20.06.2018 13:01

(20. júna 2018)

   Vráťme sa o niekoľko rokov dozadu. Spomínate si? Je jeseň v roku 2015. Členovia skupiny ZTOHOVEN sa rozhodli pre recesiu. Terčom ich záujmu sa stal Pražský hrad – Hrad českých kráľov, československých a českých prezidentov.

   Prezliekli sa za kominárov a za bieleho dňa sa vyšplhali na strechu Pražského hradu a prezidentovu vlajku vymenili za obrie červené trenírky. Vraj špinavá bielizeň prezidenta Zemana.  Svoj „hrdinský“ čin si natočili na video a cez facebook šírili do celého sveta.

   Ak vás zaujímajú podrobnosti, aký bol osud trenírok, či naozaj taký, aký sa udial na tlačovke pána prezidenta 14. júna 2018, tu je odkaz: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ztohoven

   Poniektorí si mysleli, že ak červené trenírky, podľa skupiny Ztohoven - symbol špinavej bielizne, budú pokladať za umelecké dielo a vyvolávaciu cenu stanovia na 2 milióny českých korún, že ich nejaká galéria kúpi a zavesí vedľa iných umeleckých diel, alebo aspoň odloží do depozitu.

   Členovia skupiny Ztohoven jednoducho chceli, aby sa trenírky dostali do histórie a tak ich pozdvihli na vyššiu úroveň, ibaže z trenírok vypadlo niečo, s čím nerátali – tri písmenká ZTOhoven si ľudia zmenili na 100. Dočítala som sa tu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ztohoven

   Pán prezident Zeman spálením červených trenírok čo-to naznačil? Poznamenal, že dobre horia. Z akého materiálu boli zhotovené? Možno spálenie symbolu skupiny Ztohoven (symbol = červené trenírky sa zrodil v ich hlavách) sa dostali do horúcich pekiel, ktoré oheň symbolizuje.

   Oheň tiež očisťuje. Vťahuje do seba všetky zlé sily, zle myšlienky (novinárov na prezidentovej tlačovke) a posiela ich tam, kam patria. Pálenie špinavej bielizne by sa mohlo diať pravidelne aj na Slovensku, čo tak deň, kedy do politického dôchodku odíde XY. Poznáme veľa takých, ktorí radi perú cudziu spodnú bielizeň. Majú obrovskú radosť, keď sa z nej pri praní čosi vytrasie.

 

 

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.