Vyhľadávanie

... to, čo urobili Rusi Ukrajincom ...

19.05.2018 08:18

(12. september 2016)

   Žiaľ, videla som iba záver nedeľnej diskusnej relácie. Hosťom bola aj Monika Flašíková Beňová. Veta z titulku je vytrhnutá z kontextu, ale také vety dávajú najširší priestor na premýšľanie a domýšľanie. Nechcem si ani vymýšľať, ani domýšľať, iba ma tá veta zaujala a budem o nej rozmýšľať.

   S najväčšou pravdepodobnosťou ona vie, čo urobili Rusi Ukrajincom. A vie aj to, čo urobili Ukrajinci Rusom, Rusi Američanom a Američania Rusom, … a mohli by sme pokračovať  donekonečna. Sú to veľmi zložité otázky. Ťažko na ne odpovedať bez dostatku faktov. Pani euro – poslankyňa ich asi má.

   Spomínam si na jej politické začiatky. Niekto z novinárov sa jej spýtal, ako ďaleko siahajú jej politické ambície. Povedala, že možno bude aj prezidentkou. A prečo nie. Odvtedy som sa o jej politickú kariéru akosi nestarala. Nejako ma ako politická osobnosť ničím nezaujala. Má priateľov i nepriateľov, to znamená, že aj niečo robí.

   Vrátim sa k titulku. Pani Monika Flašíková Beňová to povedala jednoznačne – Rusi sú tí zlí. Čo ak je pravda niekde uprostred a platí to staré  známe: „Kde sa dvaja bijú, tam tretí zvíťazí.“

 

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.