Jednoduché a chutné nátierky
08.02.2017 18:24Vyskúšajte si moje jednoduché nátierky, ktoré chutili každému, komu som ponúkla, aby ich ochutnal. Aj recepty si vypýtali. Budem rada, ak mi napíšete svoje zlepšovacie návrhy. Ak vám budú chutiť, pridám aj ďalšie.
oOo
1. Vajíčková nátierka
2. Tvarohová nátierka
3. Tuniaková nátierka
4. Nátierka z plesňového syra
5. Nátierka z udenáča
oOo
1. VAJÍČKOVÁ NÁTIERKA
Jej príprava je veľmi jednoduchá a chutí vynikajúco.
4 vajíčka uvarené na tvrdo, posekané na drobno
1 smotanová nátierka - 200 g
2 trojuholníčky taveného syra
Ochucovadlá: mleté čierne korenie a soľ.
Vyšľaháme šľahačom, ktorým zvyčajne robíme sneh z bielkov.
Nátierka je hotová a už ju len treba natrieť na chlieb alebo pečivo.
oOo
2. TVAROHOVÁ NÁTIERKA
1 mäkký tvaroh – 230 g
1 smotanová nátierka - 200 g
2 trojuholníčky taveného syra
Ochucovadlá: mletá červená paprika, mleté čierne korenie a soľ.
Vyšľaháme šľahačom, ktorým zvyčajne robíme sneh z bielkov.
Nátierka je hotová a už ju len treba natrieť na chlieb alebo pečivo.
oOo
3. TUNIAKOVÁ NÁTIERKA
1 konzerva tuniaka – 170 g
1 smotanová nátierka - 200 g
2 trojuholníčky taveného syra
Ochucovadlá: žiadne
Poznámka ku konzerve tuniaka:
Môže byť drvený, ale chutnejšie sú kúsky.
Kupujem tuniaka v oleji, ale olej do nátierky nedávam, vyberiem iba kúsky.
Vyšľaháme šľahačom, ktorým zvyčajne robíme sneh z bielkov.
Nátierka je hotová a už ju len treba natrieť na chlieb alebo pečivo.
oOo
4. NÁTIERKA Z PLESŇOVÉHO SYRA
200 g - plesňového syra
200 g - smotanová nátierka
2 trojuholníčky taveného syra
Ochucovadlá: žiadne
Plesňový syr rozdrobíme na menšie kúsky, pridáme trojuholníčky syra, natierkové maslo a vyšľaháme šľahačom, ktorým zvyčajne robíme sneh z bielkov.
Nátierka je hotová a už ju len treba natrieť na chlieb alebo pečivo.
oOo
4. NÁTIERKA Z UDENÁČA
1 udenáč
200 g - smotanová nátierka
2 trojuholníčky taveného syra
Ochucovadlá: žiadne
Udenáča rozdrobíme na menšie kúsky, povyberáme kostičky, pridáme trojuholníčky syra, natierkové maslo a vyšľaháme šľahačom, ktorým zvyčajne robíme sneh z bielkov.
Nátierka je hotová a už ju len treba natrieť na chlieb alebo pečivo.
oOo
Na osobitný tanierik si nakrájame papriku, paradajky, cibuľu (zelené pierka sú najlepšie), na kolieska nakrájaný pór, reďkovku, žeruchu, čerstvú uhorku...
Ak oslavujete, pripravte si jednohubky a každú ozdobte iným druhom zeleniny. Môžu byť aj obložené chlebíky ozdobené zeleninou.
oOo
POZNÁMKA:
Najradšej mám slovenský tavený syr KARIČKA a natierkové maslo MANA. Aj plesňový syr mi najviac chutí ten, ktorý bol vyrobený na Slovensku
———
SpäťDiskusná téma: Tri nátierky
Neboli nájdené žiadne príspevky.