Vyhľadávanie

Uvidia niekedy panie Nicholsonová a Remišová zlaté prasiatko?

24.05.2018 06:26

(28. november 2016)

   Moju mamu celý život trápi, ako to vyzerá na druhom svete. Keď  zomrela moja babka – mamina mama, snívalo sa jej, že sa jej na to spýtala. Dozvedela sa iba, že anjeli sa majú lepšie ako ľudia. Môj brat vtedy poznamenal, že babka je na tom druhom svete iba krátko a už by chcela funkciu.

   Nuž a takto je to aj s pani Nicholsonovou, pani Remišovou, možno aj s pánom Matovičom a ďalšími ich priateľmi. Chcú byť anjelmi, ale nedarí sa im. Anjelom predsa nemôže byť každý! Niekedy mi pripadajú ako takí malí nezbední čertíci, čo sa nezmestia do kože a neuvedomujú si, čo stvárajú. Inokedy sa tvária ako novodobí inkvizítori. Ak naozaj chcú dobro pre túto krajinu, nech nechajú dovládnuť tých, ktorí dokázali vyhrať voľby a zostaviť vládu. A keď to vydržia, možno uvidia aj zlaté prasiatko. Ak to vydržia, možno im dám svoj hlas v ďalších voľbách aj ja.

   V Bratislave sú vraj vzdelaní, múdri a inteligentní voliči, … no neviem, ako sa zachovajú v najbližších voľbách. Prajem im, aby si zvolili dobrých anjelov, ktorí budú vedieť rozumne spravovať túto krajinu. Chápem, že im nevyhovuje chlapec z ulice. Im netreba vlaky zadarmo, ani im netreba vyššiu minimálnu mzdu.  Ale dedinčan, ktorý ani svoju  kravku nenúti, aby sa riadila letným a zimným časom, je mu jedno, či uhorka narastie nakrivo alebo bude taká či onaká, žije si svoj dedinský život a vždy dá iba na zdravý sedliacky rozum. Je rád, keď jeho synovi zvýšia minimálnu mzdu a vnúčik sa odvezie do školy zadarmo.

   Viem, že sa to paniam Nicholsonovej a Remišovej nebude páčiť, ale ony sú pre takého dedinčana iba mestské fifleny, ktoré nevedia, čo od dobroty. Pán Fico je chlapec z ulice a ten dedinčanovi rozumie. Čo na tom, že najprv bol komunista a teraz je kresťan, veď takých je veľa, taká bola doba. Len je trochu mäkký, takí Kotlebovci by možno rýchlejšie urobili poriadok vo všetkom.

   Musí to byť strašné pre našich ambicióznych pravičiarov, že existujú dôchodcovia a ďalšie masy nielen dedinských hlupákov, ktorí nič nechápu a sú tvrdohlaví ako barany. A ich hlasy ovplyvňujú výsledky volieb! Čo len s nimi budú robiť?

   Počúvam názory vo svojom okolí, mám aj svoje vlastné pocity z toho, čo vidím. Jeden môj postreh predsa len poviem na záver. Ostré slová predsedu vlády Róberta Fica na adresu novinárov, akoby ľudí prebrali z letargie, jedni mu začali  fandiť, iných vyprovokoval k reakciám. Málokto zostal úplne ľahostajný.

   Ak niekoho chceš v debate znervózniť, vyviesť z miery, povedz mu: „Nebuď nervózny, zober si tabletku na upokojenie, choď k lekárovi!“ Hovoria to naši pravicoví politici. Tak teda panie Nicholsonová a Remišová, nebuďte nervózne, veď pre vás pracujú, veď viete kto. Neviete? No predsa aj takí, ktorí nie sú na rovnakej úrovni s premiérom.“

   Ach tá naša slovenčina! Sú na vyššej, alebo sú na nižšej úrovni ako premiér? Máme demokraciu, tak si vyberme!

 

 

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.