Vyhľadávanie

VEĽKONOČNÝ SIREK

30.03.2018 13:30

Veľmi jednoduchý recept na veľkonočný sirek, ktorý sa dedí z pokolenia na pokolenie v našej rodine. Snáď bude chutiť aj vám.

  • 1 liter mlieka
  • 10 vajec
  • kávová lyžička soli
  • trochu čierneho korenia

Zmiešame, zamiešame a dáme variť na najmiernejší oheň.

Vajíčka sa musia v mlieku vyzrážať. Musia vytvoriť hmotu podobnú tvarohu.

Z mlieka sa stane riedka srvátka - žltkastá voda.

Vtedy scedím cez obyčajné cedidlo, na ktorom cedím cestoviny niťovky.

Keď srvátka odkvapká, sirek je hotový.

 

Sirek podávame k údenému mäsu a klobáske.

K tomu cvikla, chren a mierne sladký veľkonočný koláč. Môže byť aj chlieb.

 

Poznámka:

Moja mama vyliala hmotu na riedku tkaninu,

aby zo sirka vyformovala peknú hrudku.

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.