Vyprážané tvarohové chlebíky
13.02.2017 10:07Vyprážané tvarohové chlebíky
Toto jedlo je veľmi chutné a sýte. Možno ho urobiť z knedle, ktorá vám zostala z obedu, z chleba, keď už trochu zostarol, ale mne najviac chutí zo sendviča. Postup práce je rovnaký pri knedli, chlebe aj sendviči.
Potrebujeme: 230 g mäkkého tvarohu
4 – 5 vajíčok
Chlieb nakrájaný na tenké krajce
Ochucovadlá: Soľ, mleté čierne korenie
Postup:
- tvaroh vymiešame s jedným celým vajíčkom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Túto zmes natrieme na krajec chleba - asi 5 – 7 mm hrubú vrstvu.
- Prekryjeme druhým tenkým krajcom chleba.
- Prekrojíme na dve rovnaké polovice, aby sa nám s nimi ľahšie pracovalo. Ak sú kúsky chleba malé, netreba ich prekrojiť.
- Naplnené krajce ponoríme do vyšľahaných osolených a okorenených vajíčok.
- Potom ich obalíme v strúhanke.
- A nakoniec ich na rozohriatom oleji opražíme z jednej aj druhej strany do zlatistá.
Tak isto postupujeme pri sendviči a knedli. Tie nie sú veľké, preto ich nemusíme prekrojiť na polovicu.
Toto jedlo sa dá konzumovať teplé, ale aj studené. Chutí k nemu čaj s citrónom. Po ňom totiž dosť vysmädnete.
Mne chutia chlebíky aj bez strúhanky, iba namočené vo vajíčku a opečené na oleji.
POZNÁMKA:
pri rodinnej oslave sa dajú z už vychladnutého chlebíka urobiť jednohubky, alebo z neho povykrajovať rôzne srdiečka, kvetinky, ...
———
Späť