Vyhľadávanie

Vyprážané tvarohové chlebíky

13.02.2017 10:07

Vyprážané tvarohové chlebíky

 

Toto jedlo je veľmi chutné a sýte. Možno ho urobiť z knedle, ktorá vám zostala z obedu, z chleba, keď už trochu zostarol, ale mne najviac chutí zo sendviča. Postup práce je rovnaký pri knedli, chlebe aj sendviči.

 

Potrebujeme:  230 g mäkkého tvarohu

                         4 – 5 vajíčok

                         Chlieb nakrájaný na tenké krajce

 

Ochucovadlá: Soľ, mleté čierne korenie

 

Postup:

  • tvaroh vymiešame s jedným celým vajíčkom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  • Túto zmes natrieme na krajec chleba - asi  5 – 7 mm hrubú vrstvu.
  • Prekryjeme druhým tenkým krajcom chleba.
  • Prekrojíme na dve rovnaké polovice, aby sa nám s nimi ľahšie pracovalo. Ak sú kúsky chleba malé, netreba ich prekrojiť.
  • Naplnené krajce ponoríme do vyšľahaných osolených a okorenených vajíčok.
  • Potom ich obalíme v strúhanke.
  • A nakoniec ich na rozohriatom oleji opražíme z jednej aj druhej strany do zlatistá.

 

Tak isto postupujeme pri sendviči a knedli. Tie nie sú veľké, preto ich nemusíme prekrojiť na polovicu.

 

Toto jedlo sa dá konzumovať teplé, ale aj studené. Chutí k nemu čaj s citrónom. Po ňom totiž dosť vysmädnete.

 

Mne chutia chlebíky aj bez strúhanky, iba namočené vo vajíčku a opečené na oleji.

 

 

POZNÁMKA:

pri rodinnej oslave sa dajú z už vychladnutého chlebíka urobiť jednohubky, alebo z neho povykrajovať rôzne srdiečka, kvetinky, ...

 

 

Späť

© 2016 Všetky práva vyhradené.