Zapečené krajce chleba so syrom a salámou
17.02.2017 11:32Zapečené krajce chleba so syrom a salámou
Veľmi rýchle a chutné jedlo. Množstvo syra a salámy si prispôsobíte svojej chuti. Mojej rodine chutia plátkové syry Kriváň, Gerlach, ..., ale nesmú byť údené. Aj syr Gouda je v tomto recepte veľmi chutný.
Potrebujeme:
- tvrdý syr aspoň 300 g
- suchá saláma asi 30 g
- tri veľké krajce chleba
Vegetariáni si môžu salámu nahradiť paprikou, prípadne inou zeleninou.
Postup:
- syr postrúhame, alebo ho jednoducho narežeme na tenké plátky
- salámu pokrájame na malinké štvorčeky
- na krajce chleba pokladáme syr a na vrch posypeme salámu
- vložíme do rozohriatej rúry
- až nám syr zmäkne a saláma bude trochu oškvarená, jedlo je hotové.
Zapečené chlebíky pekne rozvoniavajú a chutia s tatárskou omáčkou a samozrejme k tomu patrí obloha zo zeleniny – paprika, paradajky, cibuľa, uhorka, ...
Najradšej mám šalát z paradajok a cibule, do ktorého primiešam trochu tatárskej omáčky.
Niekto má rád aj kečup.
Jedlo sa musí konzumovať ihneď po vytiahnutí z rúry, vtedy je najchutnejšie.
Zapečené krajce chleba s plesňovým syrom
Ak máte radi pikantnejšie krajce chleba, poukladajte si na ne plesňový syr a zapečte v rúre. K plesňovému syru netreba nič pridávať, netreba ho ani soliť, ani koreniť.
Keď sa v rúre roztopí, chlebíky sú hotové.
Ako prílohu si pripravíme papriku, paradajky, cibuľu, uhorku, ...
———
SpäťDiskusná téma: Zapečené krajce chleba so syrom a salámou
Neboli nájdené žiadne príspevky.