ZAPEČENÉ ZEMIAKY SO SALÁMOU A TATARSKOU OMÁČKOU
06.06.2016 00:43Množstvo všetkého, čo do zapečených zemiakov dáme, závisí od našich chuťových pohárikov. Niekto má rád na zemiakoch aj slaninku nakrájanú na malé rezančeky a niekto len klobásku nakrájanú na kolieska.
POTREBUJEME:
- 30 dkg suchej salámy (pikantnejšej), môže byť aj klobáska
- 1 kg zemiakov
- 125 g masla
- tatárska omáčka
- trošku mlieka
- 7 uvarených vajíčok + 1 surové vajíčko
- Soľ
- Čierne korenie
- Červená paprika
- Mletá rasca
POSTUP:
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky, pridáme vodu a soľ a uvaríme. Nech nie sú rozvarené, radšej tvrdšie, v rúre sa dopečú.
- Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo, dobre premiešame a polovicu vysypeme na plech.
- vajíčka (7 ale môže byť aj menej, ba aj viac) uvaríme na tvrdo (varíme 7-10 minút) olúpeme, pokrájame na plátky a rozložíme po zemiakoch. Prikryjeme druhou polovicou zemiakov.
- Na zemiaky poukladáme salámu pokrájanú na pásiky alebo klobásku pokrájanú na kolieska.
- Rozbijeme jedno vajíčka, rozšľaháme ho vidličkou, pridáme tatársku omáčku a mlieko a znovu premiešame. Pripravenou tekutou hmotou rovnomerne polejeme pripravené zemiaky s vajíčkami a salámou.
- Nakoniec ešte všetko posypeme čiernym korením a drvenou rascou.
- Pečieme asi 20 minút v elektrickej rúre zohriatej na 180°C.
POZNÁMKA:
- Na cibuľke a rasci si môžeme podusiť mleté mäso a použiť ho namiesto údenín.
- Môže to byť aj vegetariánske jedlo. Mäso nahradíme zeleninou – karfiol, brokolica, huby, ...
- Na zemiaky môžeme poukladať aj na rezančeky nakrájanú slaninu.
- Môžeme ich tiež posýpať postrúhaným syrom.
———
SpäťDiskusná téma: ZAPEČENÉ ZEMIAKY SO SALÁMOU A TATARSKOU OMÁČKOU
Neboli nájdené žiadne príspevky.