Vyhľadávanie

ZAPEČENÉ ZEMIAKY SO SALÁMOU A TATARSKOU OMÁČKOU

06.06.2016 00:43

Množstvo všetkého, čo do zapečených zemiakov dáme, závisí od našich chuťových pohárikov. Niekto má rád na zemiakoch aj slaninku nakrájanú na malé rezančeky a niekto len klobásku nakrájanú na kolieska.

 

 

POTREBUJEME:

 

  • 30 dkg suchej salámy (pikantnejšej), môže byť aj klobáska
  • 1 kg zemiakov
  • 125 g masla
  • tatárska omáčka
  • trošku mlieka
  • 7 uvarených vajíčok + 1  surové vajíčko
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Červená paprika
  • Mletá rasca

 

 

POSTUP:

 

  1. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky, pridáme vodu a soľ a uvaríme. Nech nie sú rozvarené, radšej tvrdšie, v rúre sa dopečú.
  2. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo, dobre premiešame a polovicu vysypeme na plech.
  3. vajíčka (7 ale môže byť aj menej, ba aj viac) uvaríme na tvrdo (varíme 7-10 minút) olúpeme, pokrájame na plátky a rozložíme po zemiakoch. Prikryjeme druhou polovicou zemiakov.
  4. Na zemiaky poukladáme salámu pokrájanú na pásiky alebo klobásku pokrájanú na kolieska.
  5. Rozbijeme jedno vajíčka, rozšľaháme ho vidličkou, pridáme tatársku omáčku a mlieko a znovu premiešame. Pripravenou tekutou hmotou rovnomerne polejeme pripravené zemiaky s vajíčkami a salámou.
  6. Nakoniec ešte všetko posypeme čiernym korením a drvenou rascou.
  7. Pečieme asi  20 minút v elektrickej rúre zohriatej na 180°C.

 

 

POZNÁMKA:

  • Na cibuľke a rasci si môžeme podusiť mleté mäso a použiť ho namiesto údenín.
  • Môže to byť aj vegetariánske jedlo. Mäso nahradíme zeleninou – karfiol, brokolica, huby, ...
  • Na zemiaky môžeme poukladať aj na rezančeky nakrájanú slaninu.
  • Môžeme ich tiež posýpať postrúhaným syrom.

 

 

Späť

Diskusná téma: ZAPEČENÉ ZEMIAKY SO SALÁMOU A TATARSKOU OMÁČKOU

Neboli nájdené žiadne príspevky.

© 2016 Všetky práva vyhradené.