Vyhľadávanie

Recepty

ZAPEČENÉ ZEMIAKY SO SALÁMOU A TATARSKOU OMÁČKOU

06.06.2016 00:43
Množstvo všetkého, čo do zapečených zemiakov dáme, závisí od našich chuťových pohárikov. Niekto má rád na zemiakoch aj slaninku nakrájanú na malé rezančeky a niekto len klobásku nakrájanú na kolieska.     POTREBUJEME:   30 dkg suchej salámy (pikantnejšej), môže byť aj klobáska 1...
>>

VARIABILNÝ ZÁKUSOK

19.05.2016 01:04
Môj obľúbený zákusok, lebo sa dá tvoriť za pochodu, podľa nálady. Má toľko variácií, že sa vám nikdy nezunuje.   CESTO:    150 g -   kryštálový cukor 150 g -   polohrubá múka 5 ks  -   vajíčka 1 ks  -   prášok do pečiva...
>>

GULÁŠ

15.05.2016 19:24
Guláš si môžeme uvariť z rôzneho mäsa. Vyskúšali ste ho uvariť z hydiny? Vyskúšali ste ho uvariť iba zo zeleniny? Toto jedlo má toľko rôznych obmien!   POTREBUJEME: 300 g – hovädzie, bravčové alebo hydinové mäso 1 ks – veľká cibuľa 300 g – zemiaky 3 ks - zelená paprika 6 ks -...
>>

FAZUĽOVÁ POLIEVKA

14.05.2016 15:03
Fazuľu namočíme už večer, aby do druhého dňa, kedy ju chceme variť, napučala a rýchlejšie sa uvarila.   POTREBUJEME: 2 litre vody 300 ml fazule 3 stredne veľké mrkvy pokrájané na kolieska 1 stredne veľký petržlen pokrájaný na kolieska 1 stredne veľká cibuľa pokrájaná nadrobno 3...
>>

VAJÍČKO

13.05.2016 23:56
Text som si odpísala z jedného obalu na vajíčka, snáď sa tieto informácie zídu aj vám.   Čo znamená kód na vajíčku: X – YY - ZZZZZZ   X – spôsob chovu:  0 - vajcia z ekologického poľnohospodárstva – BIO  1 - vajcia z chovu vo voľnom výbehu   2 -...
>>

PALACINKY

05.05.2016 01:02
Našla som viacero receptov na prípravu palaciniek. Tento sa mi osvedčil. V texte nájdete inšpirácie aj z cudzích receptov.   0,5 l mlieka 5 vajíčok 250 g polohrubej múky 50 g cukru trochu soli   vajcia (bielka a žĺtka spolu) vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, múku...
>>

ORECHOVÉ DOBROTY

03.05.2016 14:48
ORECHOVÉ KEKSÍKY   Recept zo starej kuchárskej knihy, pravdepodobne z roku 1941. Odvtedy tieto keksíky pečieme v našej rodine. Na Vianoce s vianočnými motívmi (hviezdičky, zvončeky, stromčeky, ...). Na Veľkú noc s veľkonočnými motívmi (kvietky, zajačiky, vajíčka, ... ) A po...
>>

SMREKOVIČKA - likér s vôňou lesa

03.05.2016 01:26
Tento recept som našla v jednej starej kuchárskej knihe. Sesternica mi poradila, aby som pridala aj cukor, vraj takto to robila naša babka – mama môjho otca.   Vyskúšala som ho urobiť bez cukru aj s cukrom. Bez cukru chutí podobne ako borovička, ale má vôňu smreka. S cukrom...
>>

ŽIHĽAVA – ako si vyrobiť liek

16.04.2016 00:24
Kdesi som čítala, že ak by ľudia vedeli, aká je to užitočná rastlina, pestovali by ju všade. Vieme o nej, že má štvorhrannú stonku, srdcovité listy, celá je pokrytá pŕhlivými chlpmi a rozmnožuje sa podzemkom.   Kníh o žihľave a jej liečivých účinkoch je veľa...
>>

UTOPENCE

09.04.2016 16:41
Hľadala som na internete recept na chutné utopence. Žiaden nebol podľa môjho vkusu, preto som si z každého receptu vybrala niečo pre seba a vznikol tento recept:   Potrebujete: Spišské párky alebo špekáčiky Cibuľu Celé čierne korenie Ocot a vodu v pomere 1:1   Takto...
>>
<< 1 | 2 | 3

© 2016 Všetky práva vyhradené.